T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DÜZCE / MERKEZ - Beyköy Ortaokulu

Kodlama için faydalı uygulamalar.

Blok tabanlı porgramlama yapmayı oyunlarla birlikte yapabileceğiniz uygulamaları aşağıda bulabilirsiniz.

1) Alcancode - Run  Marco!

Üye olmanıza gerek olmadan kullanabileceğiniz ücretsiz bir uygulamadır. Türkçe dil desteği mevcuttur. Uygulamaya gitmek için tıklayınız.

 

2) Code Monkey

Ücretsiz 14 gün boyunca kayıt olarak kullanabileceğiniz bir uygulamadır. Süre bitiminde sizi ücretli kullanıma yönlendirmektedir. İçeriği baya  zengindir. Türkçe dil desteği bulunmaktadır. Üye olmak için bir mail hesabınızın (örneğin: Gmail) olması gerekmektedir. Üye olurken yaşınızı 13 ve üstü olarak seçmeniz gerekiyor.  Uygulamaya gitmek için tıklayınız.

 

3) SpriteBox

Üye olmanıza gerek olmadan kullanabileceğiniz Super Mario mantığına çok benzeyen ücretsiz bir uygulamadır. Uygulama dili ingilizce olmasına rağmen rahatlıkla kullanabilirsiniz. Adobe Flash Player uygulaması artık kullanılmadığından dolayı oyunun swf dosyasını bilgisayarınıza indirip, swf oynatıcı bir program bilgisayarınıza yüklemeniz gerekmektedir. Uygulamaya gitmek için tıklayınız.

 

4) Compute it

Üye olmanıza gerek olmadan kullanabileceğiniz ücretsiz bir uygulamadır. Türkçe dil desteği mevcuttur. Benim favori uygulamam olmakla beraber bilgisayarın algoritmayı nasıl adım adım çalıştırdığını anlamanızı sağlayan eğlenceli bir uygulamadır. Uygulamaya gitmek için tıklayınız.

 

5) LightBot Code Hour

Üye olmanıza gerek olmadan kullanabileceğiniz ücretsiz bir uygulamadır. Türkçe dil desteği mevcut değildir. Adobe Flash Player uygulaması artık kullanılmadığından dolayı oyunun swf dosyasını bilgisayarınıza indirip, swf oynatıcı bir program bilgisayarınıza yüklemeniz gerekmektedir. Uygulamaya gitmek için tıklayınız.

 

 6) Silent Teacher

Üye olmanıza gerek olmadan kullanabileceğiniz ücretsiz bir uygulamadır. Türkçe dil desteği mevcut değildir. Uygulamaya gitmek için tıklayınız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.03.2019 - Güncelleme: 01.11.2023 10:10 - Görüntülenme: 583
  Beğen | 0  kişi beğendi